Psihoterapie Individuala

Image icon
``A vindeca inseamna a regasi starea de intelepciune compusa din moderatie, stapanire de sine si euthymie*.``
P. Julien, 2003
*euthymie -> gr.veche – echilibru spriritual; de la -eu- particula insemnand armonia,echilibrul, seninatatea, si -thymos, nume desemnand indrazneala spiritului
Psihoterapie individuală - depășește impasul în care te afli

Psihoterapie individuală - depășește impasul în care te afli

Odată cu evoluția societății și a lumii în care trăim, problemele de zi cu zi ale oamenilor s-au schimbat și ele. Pentru a le face față cu brio și pentru a nu le lăsa să te împiedice să trăiești, psihoterapia individuală pentru adulți a venit în ajutorul multor persoane. La fel și noi, Centrul PsihArt, punem la dispoziția celor care ne trec pragul o echipă cu o formare profesională vastă și servicii de psihoterapie individuală în București sau online. 

Psihoterapia individuală este un serviciu specializat care oferă un spațiu sigur și confidențial pentru a explora, înțelege și rezolva problemele personale și emoționale. Ea se concentrează pe nevoile individuale ale fiecărei persoane și oferă un suport profesionist și ghidare în timpul procesului de vindecare și creștere personală

Terapie individuală la standarde ridicate de profesionalism

Scopul principal al terapiei individuale la adulți este să ajute pacientul să-și înțeleagă mai bine propriile emoții și să identifice factorii care contribuie la problemele sale. Psihoterapeutul lucrează împreună cu pacientul pentru a identifica și a aborda sursele de stres, traumele trecute, modelele de gândire nesănătoase și comportamentele negative. De asemenea, serviciile noastre includ psihoterapie online, de cuplu, dar și evaluare psihologică. Indiferent de natura problemelor pe care pacientul le are, acest serviciu poate oferi suport și ghidare pentru a accepta și depăși dificultățile emoționale. Este un proces personalizat, adaptat nevoilor individuale și care are potențialul de a aduce schimbări pozitive și durabile în viața unei persoane.

Terapie individuală la standarde ridicate de profesionalism

Beneficii psihoterapie individuala adulti

 • Sprijinirea dezvoltării auto-reglajului emoțional.

 • Vindecarea traumelor psihice.

 • Stimularea dezvoltării identității, ieșind din identificări si proiecții.

 • Identificarea mecanismelor de coping disfunctional.

 • Generarea unor mijloace de coping functional.

 • Analiza sănătății relaționale și stimularea schimbării spre creștere.

 • Identificarea patternurilor si scenariilor transgenerationale.

 • Stimularea cresterii resurselor personale.

 • Scăderea nivelurilor nevrotismului: anxietatii, depresiei, impulsivitatii.

 • Ghidarea prin procesare a crizelor existențiale si a impasurilor.

Preturi Psihoterapie Individuala

Psihoterapie / Consiliere psihologica*
Psihoterapie Individuala Adulti 50 min: 200-250 lei
Psihoterapie Individuala Copii 50 min: 200-250 lei
Individual Counselling and Psychotherapy
50 min: 250 lei
* in English
Parental, Family Counselling and Psychotherapy
50 min: 250 – 300 lei
* in English
Psihoterapeutii PsihArt
Intrebari frecvente
Ce anume ar trebui să caute cineva atunci când alege un terapeut pentru psihoterapie individuală?
Alegerea unui psihoterapeut cu care să faci ședințe individuale este foarte importantă. Dincolo de pregătirea și specializarea acestuia, contează să existe o comunicare eficientă, să alegi un terapeut cu care să te simți confortabil și conectat, și care să ofere un spațiu sigur, fără a fi intruziv.
Cum poate cineva să se pregătească pentru prima ședință de terapie individuală?
Pentru prima ședință de psihoterapie individuală, este util ca  persoane ce urmează a intra în acest proces să reflecteze asupra motivelor pentru care cauta terapie, să identifice obiectivele sau așteptările pe care le are în urma acestor ședințe și sa fie deschis și sincer în comunicarea cu terapeutul.
Cât de des ar trebui să participe cineva la ședințele de terapie individuală sau care este frecvența cu care se fac acestea?
Frecvența ședințelor de psihoterapie individuala poate varia în funcție de nevoile individuale ale clientului și de recomandările terapeutului, dar in general, este recomandat sa participe regulat pentru a obține beneficii semnificative.
Care sunt principalele tehnici sau abordări utilizate în terapia individuală?
În cadrul ședințelor de psihoterapie individuală, terapeutii pot folosi o varietate de tehnici și abordări, cum ar fi psihoterapia experiențială, terapia centrată pe persoană, psihoterapia integrativa a traumei, psihoterapiile scurte centrate pe soluții; gestaltterapia, tehnica EMDR, metoda constelației prin propozitia intenției. Desigur, aceste tehnici trebuie să fie adaptate nevoilor și preferințelor individuale ale clienților.
Solicita programare


  Folosind acest formular sunteti de acord cu stocarea si prelucrarea datelor transmise conform Politica GDPR.

  -

  Servicii psihoterapie
  Testimoniale