Terapie de Cuplu
Terapie de cuplu – învață să reconstruiești
Uneori este aproape imposibil să se evite problemele în relație, în special dacă cei doi parteneri se confruntă cu propriile lor provocări. Aici intervine un psihoterapeut de cuplu. Echipa noastră se mândrește cu colegi extrem de bine instruiți, cu experiență vastă în domeniu. Avantajul principal constă în faptul că puteți apela la terapie în cuplu acasă, online sau în cabinetele noastre, în funcție de preferințele voastre.
Serviciile noastre de consiliere de cuplu și psihoterapie de cuplu și familie oferă un spațiu sigur și confidențial în care tu și partenerul/partenera puteți explora problemele și dificultățile cu care vă confruntați în relație. Procesul terapeutic se bazează pe o abordare personalizată și orientată către rezultate. Un psiholog de terapie de cuplu din București vă va ajuta să dezvoltați abilități și strategii benefice de interacțiune, acasă, în cabinetele noastre sau online
Terapia de cuplu – ședințe fizice și online
Un consilier de cuplu are o pregătire riguroasă în acest domeniu și este capabil să mențină un dialog pe principiul comunicării nonviolente între parteneri. Indiferent de natura problemelor cu care vă confruntați în relația voastră, un psiholog pentru cupluri vă va sprijini în procesul de reconstruire și vindecare. Pe lângă acest serviciu, Centrul PsihArt pune la dispoziția ta și psihoterapie individuală, online, psihoterapie de familie și evaluare psihologică. Rezolvă orice probleme de cuplu cu un psiholog pentru relații bine pregătit. Pentru terapia de cuplu online, acasă sau în cabinetele noastre, prețul pe o ședință poate fi discutat la o primă întâlnire. Apelați la consilierea în cuplu, deoarece meritați un nou început împreună!
Psihoterapia de cuplu – când este necesară
Psihoterapeuti de cuplu Bucuresti
Psihoterapie de cuplu – o formă de psihoterapie dedicată partenerilor unui cuplu și presupune participarea amândurora cu sprijinul psihoterapeutului. Esențială este crearea unui loc și timp special în care partenerii să își poată concentra atenția asupra cuplului pentru a putea favoriza schimbarea. Acest moment special este generat de dorința amândurora de a explora și a clarifica temele de interes pentru cei doi. Terapia de cuplu ajută partenerii în primul rând să își identifice dificultățile, apoi să le analizeze și în final să găsească soluțiile potrivite.
Apelăm la terapia de cuplu atunci când simțim că nu mai avem răbdarea să ne ascultăm, când conflictele escaladează în doar câteva momente la cote alarmante. Sau atunci când relația s-a răcit și niciunul dintre cei doi nu mai știe cum să facă pași spre a se apropia de celălalt. Sau când nu știm pe ce drum să ne îndreptăm, într-un moment de cumpănă în cuplu. Uneori apelăm la terapia de cuplu când vrem să ne reinventăm relația, să investim timp, sentimente și energie, care au fost blocate mult timp.
Terapeutul are rolul de a crea un moment propice dialogului, deschiderii și schimbării. În primul rând va favoriza un dialog pe principiul comunicării nonviolente, centrate pe a vorbi din perspectiva propriilor experiențe mai degrabă decât despre celălalt. Va ajuta in modelarea stilurilor nepotrivite de comunicare si relationare dintre cei doi parteneri si obtinerea unor stiluri noi si eficiente. Terapeutul va ajuta partenerii să își reînvie empatia pentru celălalt, să redea puterea de a asculta fără a întrerupe și de a afla astfel lucruri pe care nu le știa despre celălalt. Terapeutul va fi imparțial, nu va lua niciodată partea unuia sau a celuilalt, nu va căuta vinovați, alianța fiind cu cuplul în întregul lui.
- Lipsa comunicării și escaladarea conflictelor
- Dificultăți de gestionare a furiei – violență
- Schimbări majore -pierderea unui loc de muncă, schimbarea domiciliului
- Partenerii cuplului au devenit doar parinti pentru copiii lor, fiind din ce in ce mai putin sot/sotie si iubit/iubita
- Infidelitate, gelozie
- Dificultăți pe plan sexual
- Partenerii nu se mai simt apreciati, intelesi, doriti sau iubiti
- Lupta pentru putere, control
- Separare sau divorț
Terapia de cuplu porneste de la obiectivele pe care vor sa le atinga partenerii la nivelul cuplului, pe baza asteptarilor si nevoilor fiecaruia. Cel mai adesea problemele in cuplu apar de la o comunicare defectuoasa, pe baza frustrarilor acumulate in timp. Cei doi nu mai reusesc sa-si comunice nevoile si asteptarile deoarece furia transforma orice dialog intr-o acuza, intr-o lupta. Psihoterapia de cuplu iti poate oferi perspective noi, dobandirea unor abilitati, discutarea conflictelor intre parteneri intr-un spatiu neutru.
Cu mult tact, rabdare, dedicare, empatizare si conectare am identificat toate problemele si am reusit sa gasim solutii care sa ne ajute sa functionam ca si cuplu, cat si ca familie, in cadrul careia regula de aur este iubirea neconditionata si toleranta.
Multumim ca ne-ati auzit si ne-ati ajutat ca noi insine sa gasim solutiile potrivite.