Laura Trifu
Psiholog clinician specializat in logopedie pediatrica, Co-founder al Centrului PsihArt
Studii:
Program postuniversitar de formare si dezvoltare profesională continuă ”Abordări moderne în psihopedagogia specială” (IF, 310 ore) în cadrul F.P.S.E. Universitatea București
Formare profesionala in metoda VML (verbal motor learning – invatare verbal-motorie) sub îndrumarea Dr. Elad Vashdi, Yael Center, Israel.
Cursuri de specializare in logopedie in cadrul Asociatiei Logopezilor din Romania (2012 – 2016)
Master in “Psihodiagnoza, Psihoterapie Experientiala a Unificarii si Dezvoltare Personala”- Universitatea Bucuresti (2010-2012)
Formare profesionala in PSIHOLOGIE CLINICA , sub egida Asociatiei de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala (2009-2010)
Licentiata in psihologie in cadrul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei – Universitatea Bucuresti (2009)
Competente:
interventie logopedica in : tulburari de limbaj; tulburări de vorbire – cu supraspecializare in tratamentul tulburarilor de planificare motorie (apraxie, dispraxie verbala) prin metoda VML ; dificultati de învățare din sfera școlară (lexie, ortografie); intarziere in dezvoltarea limbajului.
evaluarea nivelului de dezvoltare a limbajului si al abilitatilor de comunicare
depistarea si diagnoza tulburarilor de limbaj si de vorbire
screeningul aptitudinii pentru scolaritate
consiliere parentala pe tema tulburarilor de limbaj si de comunicare
coordonare si implementare de programe de dezvoltare personala pentru copii si parinti in gradinite si scoli
Afiliere:
Membru al Colegiului Psihologilor din România – COPSI – cod unic de inregistrare 11600.
Experienta profesionala:
Psiholog clinician specializat in logopedie pedriatica la Cabinet Individual de Psihologie Trifu Laura-Florentina (2012 – prezent);
Logoped la Organizatia Suedeza pentru Ajutor Umanitar Individual (2014-2017);
Logoped la „Little Team THE COLLEGE Childcare – Gradinita si Afterschool” (2015 – prezent), „Castelul fermecat – Gradinita si Afteschool” si „Castelul Fermecat – Olimpia” (2015-2017), “Arici Pogonici – Gradinita si Afterschool” (2014-2017), “Edu Prima – Afterschool” (2014-2015),”Joy for Kids – Gradinita si Afterschool” (2012 – 2014);
Coordonator de programe de dezvoltare personala la “International School of Bucharest” (2012 – 2016), “Happy Time – Gradinita si Afterschool” (2012 – 2016), “Gradinita Camy” (2012 – 2014), “Joy for Kids – Gradinita si Afterschool” (2012- 2014) , “Gradinita Camy” (2012 – 2014).
Evaluator si consilier psihologic in scoli si gradinita (2012 – 2013);
Psiholog clinician, trainer dezvoltare personala, terapeut ocupational, consilier psihologic (in regim de voluntariat) la Cabinet Individual de Psihologie Ana-Maria Mintici (2011-2012);
Psiholog-voluntar in cadrul IRSCA Gifted Education – evaluarea copiilor supradotati (2011 – 2012);
Terapeut ocupational-voluntar in cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie “Prof. Dr. Alexandru Obregia”(sectia IV de psihiatrie – salonul de supraveghere continua) si in cadrul Centrului de Reabilitare Psiho-Sociala TREPTE (2009 – 2012);
Evaluator psihologic, trainer dezvoltare personala – voluntar pentru copii prescolari in proiectul “Cresc Mare” desfasurat in gradinita nr.199 “Strop de roua ” (2011-2012);
Trainer dezvoltare personala –voluntar pentru copii proveniti din familii aflate in situatii de risc social, in cadrul Asociatiei Centrul Crestin – colaborare cu D.G.A.S.P.C sector 3 ( 2010 -2011).
Participari, premii:
cursuri si workshopuri de aprofundare in logopedie : evaluare si interventie in intarziere in dezvoltarea limbajului receptiv si/sau expresiv, tulburari de pronuntie, tulburari de ritm si fluenta, tulburari de voce, tulburari de deglutitie, tulburari asociate (retard, hipoacuzie, tulburari de spectru autist, tulburari ale aptitudinilor motorii, afazie), tulburari specifice de invatare ( in cadrul Asociatiei Logopezilor din Romania ) ; in metoda VML ( in cadrul Yael Center, Israel).
cursuri si programe de initiere in: terapie Sherborne (Janet Sparkes, Stephanie Lord), terapie ocupationala (Mari Rusi-Pyykonen, Ulla-Maija Seppanen), terapie ABA (AITA, ATCA ), AAC- metode alternative de comunicare (Vickie Pearson, Rosie Dickens, Pauline Hayat, Raluca Petrascu), evaluarea clinica a copilului si a adolescentului (ARPP); logopedie (AITA; ATCA; ALR, Asoc. Phoenix, Yael Center) , neuropsihologie ( Madalina Simion), comunicare si metode de predare in tulburarile de spectru autist.
trainer in cadrul programului Art and Play (ateliere de artterapie pentru copii si parinti; ateliere de parenting) – Festivalul National de Teatru Tanar Ideo Ideis.
trainer in cadrul proiectului “Zilele Dezvoltării Personale Unificatoare. Aplicaţii Experientiale”, ediţia a IVa, 2012.
Conferinte, Congrese, Simpozioane: Conferinta Internationala “Train-Autism Spectrum Disorder”, 2020; Conferinta Internationala „Neuropsihologia si Tulburarile de Limbaj” , 2018; Conferinta Internationala „ADHD de la A la Z; ADHD-ul la copii, adolescenti si adulti – metode de evaluare si interventie”, 2018; Conferinta Internationala „Neuropsihologia Tulburarilor Specifice de Invatare”, 2017; Conferinta Internationala pentru Autism IACB, 2017; Conferinta de Psihoterapie Experientiala si Dezvoltare Personala Unificatoare „Provocari, experiente, noutati, conexiuni psiho-corporale si deschideri inter-disciplinare”, 2016; Conferinta Internationala de Psihoterapie Experientiala si Dezvoltare Personala Unificatoare, 2014; Conferinta Noutati in diversitatea Autismului, 2013; Conferinta Nationala de Analiza Aplicata a Comportamentului in tulburarile pervazive de dezvoltare, 2012, 2013; Congresul Institutului pentru Dezvoltarea Copilului,2011; Conferinta “Autism, sperante si rezultate!”, 2011; Conferinta Nationala de Psihoterapie Experientiala Unificatoare “Altfel despre lumile din noi”, editiile 2011, 2012, 2016; Conferinta Internationala de psihologie “Psihologia si realitatile lumii contemporane”, Psi World, editiile 2011,2010; Conferinta “Comunicare prin muzica, miscare si atingeri cu adulti si copii cu tulburari din spectrul autist”, 2010.
Premiul ALMA MATER pentru “Dezvoltarea de centre și activități noi în comunitate și pe piața muncii de către absolvenții SPER” in cadrul Conferintei Internationale de Psihoterapie Experientiala si Dezvoltare Personala Unificatoare, editia 2014.
Doamna Laura este foarte draguta! Se joaca cu mine de fiecare data cand vin la ea si face lucrurile dificile sa para foarte usor de realizat. M-a invatat sa respir corect si sa ma stramb perfect. Acum pot vorbi mult mai bine! Ma bucur atunci cand vine la mine la gradinita sau atunci cand o vizitez la cabinet.
Semnat, mamica lui Vladut.
Am exersat si acasa, deoarece Laura ne-a asigurat cum sa facem exercitiile in cel mai corect posibil mod. Multumim Laura, iti dorim succes si numai bine in continuare!