Terapia traumei

Psihoterapia traumei – Avem grijă de binele tău emoțional

psihoterapia traumei - psihart.ro

 Terapia traumei reprezintă o formă specializată de serviciu psihologic menit să identifice și să vindece traumele psihice, având ca scop stimularea dezvoltării sănătății emoționale. Această abordare terapeutică se adresează copiilor, adolescenților și adulților, fiind disponibilă sub formă de psihoterapie individuală, pentru copii și adolescenți, terapie de familie, de cuplu sau de grup. Principalul obiectiv al psihoterapiei traumei constă în explorarea adâncimilor psihicului uman pentru a facilita o funcționare sănătoasă și pentru a produce efecte durabile asupra individului.

Psihoterapia traumei se definește ca un serviciu profesionist, eficace și de încredere, concentrându-se pe oferirea unei profunde creșteri personale. În timp ce această formă de terapie vizează vindecarea traumelor psihice, ea se extinde și către îmbunătățirea în general a stării emoționale a individului. Confidențialitatea este garantată, asigurând astfel un mediu sigur pentru ca pacienții să exploreze și să își depășească traumele. Acest tip de psihoterapie pentru traumă nu se limitează doar la tratarea simptomelor, ci se concentrează și pe identificarea și abordarea cauzelor profunde ale traumelor, având în vedere că aceasta este cheia pentru o vindecare durabilă.

Terapia traumei – În ce situații poate ajuta

 • Anxietate
 • Depresie
 • Divorț
 • Accident
 • Boli grave
 • Abuz fizic
 • Abuz emoțional
 • Tulburări disociative
 • Afecțiuni psihosomatice
 • Tulburări din spectrul obsesiv-compulsiv

Psihoterapie trauma – vindecarea traumelor este posibilă

Trauma în terapie este identificată și vindecată. După o evaluare psihologică, fiecărui pacient i se construiește un plan de tratament personalizat. Identificarea resurselor, a factorilor de risc, conștientizarea și reducerea mecanismelor de supraviețuire specifice funcționării posttraumatice, lucrul cu partea rănită – sunt toate tehnici folosite în terapia traumei. Metoda constelației intenției și psihotraumatologia sunt instrumente cheie în arsenalul terapeuților, facilitând explorarea și reorganizarea conexiunilor interne ale pacienților. EMDR, o altă tehnică inovatoare, utilizează stimularea bilaterală a creierului pentru reprocesarea informațiilor traumatice și reducerea impactului emoțional negativ. Psihoterapia integrativă a traumei este adaptată nevoilor individuale, îmbinând diferite orientări terapeutice.

Terapie trauma preturi

Psihoterapie / consiliere psihologica*
Psihoterapia traumei 50 min : 250 – 350 lei
Psihoterapeutii PsihArt
Solicita programare


  Folosind acest formular sunteti de acord cu stocarea si prelucrarea datelor transmise conform Politica GDPR.

  -

  Testimoniale
  Datorita colaborarii cu Ana Maria Mintici am reusit sa identificam probleme de cuplu ce aveau radacini in trecutul nostru de adolescenti si copii si care ne impiedicau sa relationam si sa functionam ca si cuplu, ca si familie.
  Cu mult tact, rabdare, dedicare, empatizare si conectare am identificat toate problemele si am reusit sa gasim solutii care sa ne ajute sa functionam ca si cuplu, cat si ca familie, in cadrul careia regula de aur este iubirea neconditionata si toleranta.

  Multumim ca ne-ati auzit si ne-ati ajutat ca noi insine sa gasim solutiile potrivite.

  Cuplu cu doi copii mici