Logopedie copii

Logopedie copii - psihart.ro

Cabinet logopedie - pentru dezvoltarea limbajului

Logopedia este disciplina terapeutică specializată în tratamentul tulburărilor de comunicare și limbaj. Deși pare că doar copiii au nevoie de asta, de fapt oricine poate ajunge la logoped. În urma unui accident în care funcția vorbirii este afectată, orice persoană trebuie să apeleze cu încredere la specialist. Acesta va face evaluarea logopedică pentru a stabili pașii necesari recuperării.

Sunt mai multe tulburări de limbaj care necesită servicii de terapie logopedică: întârzieri în dezvoltarea limbajului, dificultăți de pronunție, bâlbâiala, vorbitul sacadat sau prelungirea anumitor silabe, sunete sau cuvinte. Prin logopedie, copilul învață să-și dezvolte abilitățile de comunicare și limbajul, astfel încât tulburările să nu producă efecte negative asupra personalității sau comportamentului. O evaluare psihologică poate fi un bun început în această direcție.

Mai mult decât atât, logopezii pot ajuta copiii să învețe să scrie. Tot în ședințele de logopedie se face tratamentul dislexiei sau a altor tulburări de învățare legate de scris. Există strategii specifice și tehnici terapeutice pentru copii care ajută la depășirea dificultăților de alfabetizare. Astfel, copilul își dezvoltă și încrederea în propriile abilități.

Terapie logopedică - pentru corectarea tulburărilor de vorbire

Tulburările de vorbire și pronunție pot afecta foarte mult capacitatea copiilor de a fi înțeleși de către ceilalți. Logopedul pentru copii identifică și abordează aceste probleme pentru a corecta sunetele și modelele de vorbire greșite. Se învață articularea corectă a sunetelor pentru a îmbunătăți claritatea vorbirii.

Pe lângă acestea, logopedia pentru copii ajută și la stimularea dezvoltării cognitive și sociale. Jocurile, activitățile și exercițiile adaptate fiecărei vârste și nevoi contribuie foarte mult la dezvoltarea abilităților de gândire, atenție, memorie și interacțiune socială.

Dacă observi astfel de dificultăți în cazul copilului tău, nu ezita să-l aduci la un cabinet de logopedie pentru a-l ajuta. Puteți participa împreună și la psihoterapie de familie. Astfel, vei înțelege cum trebuie să continui acasă intervenția.

Psihoterapeutii PsihArt
Psiholog clinician specializat in logopedie pediatrica. Cofondator.
Laura Trifu, Psiholog, clinician, specializat in logopedie pediatrica, Co-founder PsihArt