PsihArt
  • Psihoterapie Adulti
    • Psihoterapie Individuala
    • Terapie de cuplu
    • Terapie de grup
    • Psihoterapie Online
    • Ateliere de artterapie
  • Psihoterapie Copii
    • Evaluare Psihologica
    • Logopedie
    • Terapie de familie
    • Consiliere parentala
    • Tehnici Terapeutice
    • Ateliere dezvoltare personala
  • Echipa
    • Ana Maria Mintici
    • Laura Trifu
    • Elena-Alexandra Inceu
    • Ana Papahagi
    • Miriam Moroianu
    • Raluca Hațieganu
    • Aigül Cheosep
    • Alma Frățilă
    • Cristina-Nicoleta Danea
  • Despre Centru
  • Tarife
  • Blog
  • Contact
logo
PsihArt
Psihoterapeut Bucuresti » Blog » Psihoterapie » Tulburare bipolară – tot ce trebuie să știi despre această afecțiune la adulți și copii
Psihoterapie

Tulburare bipolară – tot ce trebuie să știi despre această afecțiune la adulți și copii

22 septembrie 2023 by Brăteanu George Florin in Psihoterapie
Tulburare bipolară – tot ce trebuie să știi despre această afecțiune la adulți și copii - psihart.ro
Mental disorder – Bipolar disorder, space for text

Cu siguranță ai auzit persoane spunând „este bipolar!” atunci când vorbesc despre un alt individ. Poate că multe dintre stările tale diverse te fac să crezi că suferi de această boală. De multe ori, se folosește acest termen fără a se cunoaște cu adevărat ce este tulburarea bipolară și cât de serioasă poate fi această afecțiune. De aceea, articolul de mai jos vine în ajutorul tău cu explicații concrete pentru a înțelege caracteristicile unei persoane diagnosticate și multe informații utile despre tulburarea bipolară.

Cuprins:

  • 1. Tulburări bipolare – ce sunt?
    • 1.1. Tulburarea afectiva bipolară – epidemiologie
    • 1.2. Tulburarea bipolară – tipuri
  • 2. Tulburarea afectivă bipolară – cauze
  • 3. Tulburare bipolară – simptome generale
    • 3.1. Persoană bipolară – simptome pentru copii și adolescenți
    • 3.2. Bipolaritate – simptome pentru femei
  • 4. Personalitate bipolară – diagnostic și tratament

1. Tulburări bipolare – ce sunt?

Primul lucru pe care trebuie să îl înțelegi este ce este tulburarea afectiva bipolară. Așadar, această afecțiune determină schimbări în dispoziția, energiea și nivelul de activitate ale individului. O persoană poate experimenta cel puțin un episod de dispoziție „înaltă”, cunoscut sub numele de manie sau hipomanie, urmat de obicei de o perioadă de dispoziție „scăzută” sau depresie.

Totuși, ce înseamnă că o persoană are episoade care alternează între stări de dispoziție înalte și scăzute? Ei bine, se pot observa schimbări în nivelul de energie, orele de somn, capacitatea de concentrare și alte caracteristici. Toate aceste pot avea un impact semnificativ asupra comportamentului unei persoane, a muncii lor, a relațiilor cu cei din jur și a altor aspecte ale vieții. Unele aspecte ale tulburării bipolare pot genera o senzație de bine. În timpul unei stări de dispoziție înaltă, persoana poate deveni mai sociabilă, mai vorbăreață și mai creativă. Cu toate acestea, starea de dispoziție înaltă este puțin probabil să persiste în mod constant. Chiar și atunci când persistă, îi poate fi dificil individului să își mențină atenția sau să își ducă la bun sfârșit planurile. 

Între episoade, starea de dispoziție a persoanei poate rămâne stabilă timp de luni sau ani, în special dacă respectă un plan de tratament. Desigur, acest lucru implică identificarea simptomelor de tulburare bipolară și diagnosticarea de un psihoterapeut. Acest pas poate fi făcut asistând la ședințe de psihoterapie individuală pentru adulți. 

Tratamentul permite multor persoane cu tulburare bipolară să își continue activitățile profesionale, să studieze și să ducă o viață plină și productivă. Cu toate acestea, există riscul ca atunci când tratamentul îi ajută pe oameni să se simtă mai bine, să renunțe la medicație, ceea ce poate duce la reapariția simptomelor.
Atenție! Majoritatea oamenilor trec prin schimbări ale stării de spirit la un moment dat, însă cele asociate tulburării bipolare sunt de cele mai multe ori foarte intense și nu se compară cu schimbările obișnuite de dispoziție și pot fi însoțite de alte simptome.

1.1. Tulburarea afectiva bipolară – epidemiologie

Tulburarea bipolară poate avea un impact semnificativ asupra vieții zilnice a individului, însă severitatea acestui impact variază de la o persoană la alta. Totuși, cu un tratament și sprijin corespunzător, mulți oameni cu această afecțiune pot trăi o viață plină și productivă.

De obicei, diagnosticul de tulburare bipolară este stabilit în jurul vârstei de 25 de ani, dar simptomele pot să apară în adolescență sau mai târziu în viață. În unele cazuri, tulburarea bipolară poate să se manifeste și la copii sau să apară la femei în timpul sarcinii sau imediat după naștere. Această afecțiune afectează atât bărbații, cât și femeile în mod egal în ceea ce privește incidența. Totuși, în cazul tulburării bipolare simptomele pot fi distincte, la fel și evoluția bolii. 

Tulburarea bipolară, în special forma severă (tipul I), are o puternică influență genetică. Studii de familie sugerează că mai multe gene de efecte moderate joacă un rol în această tulburare. Cercetările genetice identifică regiuni cromozomiale legate de tulburarea bipolară și se fac progrese în identificarea genelor candidate în aceste regiuni.

1.2. Tulburarea bipolară – tipuri

Există mai multe tipuri de tulburare afectivă bipolară și simptome ale acestora:

Tulburarea bipolară de tip I 

Pentru a fi diagnosticată cu această formă, o persoană trebuie să fi experimentat cel puțin un episod maniacal. De asemenea, este posibil să fi avut și un episod depresiv major anterior. Este important ca medicul să excludă alte tulburări, cum ar fi schizofrenia sau tulburarea delirantă, înainte de a stabili un diagnostic.

Tulburarea bipolară de tip II 

În acest caz, perioadele de hipomanie sunt prezente, dar depresia este adesea starea dominantă. Pentru a primi diagnosticul de comportament bipolar cu simptome de tip II, o persoană trebuie să fi avut cel puțin un episod de hipomanie și unul sau mai multe episoade de depresie. Cu toate că unele persoane consideră tulburarea bipolară de tip II ca fiind mai ușoară, este important de menționat că aceasta este doar o altă variantă a tulburării și că cei afectați pot experimenta episoade de depresie mai frecvent decât în cazul tulburării de tip I. Un aspect notabil al tulburării bipolare de tip II este că schimbările de dispoziție pot urma un ritm circadian. De exemplu, un pacient cu această tulburare poate adormi cu o dispoziție depresivă și să se trezească dimineața devreme cu o stare hipomaniacală. În această fază, dispoziția se îmbunătățește semnificativ, nevoia de somn scade, iar activitatea fizică și mentală crește. Pentru unii pacienți, episoadele hipomaniacale pot avea aspect adaptativ, deoarece aduc o creștere a energiei, a încrederii în sine și o capacitate socială peste media obișnuită.

Ciclotimia 

Ciclotimia implică hipomanie și depresie, însă schimbările de dispoziție sunt mai puțin intense. Această formă de tulburare bipolară este considerată mai ușoară, manifestându-se prin perioade alternante de episoade de hipomanie, depresie moderată și episoade mixte care persistă cel puțin timp de 2 ani sau 1 an în cazul copiilor și adolescenților.

2. Tulburarea afectivă bipolară – cauze

Tulburarea afectivă bipolară - cauze - psihart.ro
Mental disorders concept – composition for Bipolar disorder

Nu există încă date suficiente pentru a putea evidenția personalitatea bipolară și cauzele acesteia. Cu toate acestea, există unele aspecte care par să joace un rol important în dezvoltarea afecțiunii. Unul dintre acești factori este ereditatea, deoarece s-a observat că tulburarea bipolară este mai frecventă la persoanele care au rude de gradul I, cum ar fi părinți sau frați, care au fost diagnosticați cu această afecțiune.

De asemenea, cercetările sugerează că anumiți neurotransmițători, cum ar fi serotonina și norepinefrina, pot juca un rol în apariția tulburării bipolare. Acești neurotransmițători sunt substanțe chimice care transmit semnale între neuronii din creier.

Factorii psihosociali, cum ar fi evenimentele stresante din viață, decesul unei persoane dragi sau experiențe traumatice, sunt, de asemenea, adesea asociați cu debutul simptomelor tulburării bipolare și cu agravarea lor ulterioară. În plus, este important de menționat că simptomele tulburării bipolare sau chiar tulburarea în sine pot să apară și în contextul altor afecțiuni fizice, cum ar fi Lupus, boala Cushing, scleroza multiplă, boala Parkinson, hipo- sau hipertiroidism și altele. Uneori, simptomele bipolare pot să apară ca efecte secundare ale anumitor medicamente, precum corticosteroizii sau antidepresivele, sau pot să fie declanșate de consumul de droguri, cum ar fi amfetamina sau cocaina.

3. Tulburare bipolară – simptome generale

Tulburarea afectivă bipolară cu simptome de manie și depresie are un impact evident asupra funcției cognitive. Criteriile clinice pentru manie includ dificultatea de a se concentra, discurs și comportament inadecvate, comportament crescut orientat către obiective și o tendință de a lua decizii asociate cu consecințe potențial dureroase. Starea depresivă este, de asemenea, caracterizată de schimbări cognitive, inclusiv lipsa de concentrare, dificultatea în luarea deciziilor, încetinirea motorie și modificări ale memoriei. Înțelegerea schimbărilor cerebrale care însoțesc aceste stări de boală este o țintă importantă pentru neuroștiința psihiatrică, din mai multe motive. 

Bipolaritatea – simptome:

Episod maniacal (mania)

Un episod maniacal este o perioadă definită de cel puțin 7 zile de dispoziție persistentă veselă, euforică sau iritabilă, însoțită de cel puțin 3 simptome suplimentare:

  • Grandomanie sau stimă de sine exagerată; 
  • Credințe iraționale despre abilitățile și puterile personale, inclusiv puteri supranaturale;
  • Nevoie redusă de somn, fără a resimți oboseală;
  • Comunicare excesivă, cu un flux verbal constant;
  • Gândire rapidă sau senzația că gândurile curg neoprit;
  • Ușurință de a fi distras de stimuli externi;
  • Agitație psihomotorie (dorința de a face multe activități, cu sau fără scop);
  • Implicare exagerată în activități plăcute cu risc crescut de consecințe negative (cum ar fi cheltuieli excesive, jocuri de noroc, cumpărături impulsiv, comportamente sexuale riscante, abuz de stimulente sau alcool).

Episod hipomaniacal (hipomania)

Un episod hipomaniacal este o formă mai ușoară a maniei. Durează cel mult 4 zile și este clar diferit de dispoziția normală a persoanei. Episodul cuprinde cel puțin 4 dintre caracteristicile episodului maniacal, dar acestea sunt mai puțin intense, iar funcționarea persoanei nu este grav afectată. În general, pacienții cu hipomanie se simt bine, sunt energici, productivi și funcționează în mod normal, fără a observa o problemă majoră. 

Episod depresiv major

Un episod depresiv major se caracterizează prin cel puțin 2 săptămâni de dispoziție depresivă, însoțită de cel puțin 5 dintre următoarele simptome:

  • Lipsa interesului sau plăcerii în activități obișnuite sau noi;
  • Sentimente intense de tristețe, neputință și disperare;
  • Senzație exagerată de inutilitate sau vinovăție, scăderea stimei de sine;
  • Lipsă de energie;
  • Astenie marcată, letargie;
  • Dificultăți în gândire și concentrare, dificultate în luarea deciziilor;
  • Tulburări de somn, fie insomnie cu treziri frecvente din cauza anxietății, fie hipersomnie;
  • Schimbări în greutate și apetit alimentar (creștere sau scădere);
  • Alte simptome vegetative, cum ar fi modificări ale menstruației sau scăderea interesului și performanței sexuale;
  • Gânduri, planificări sau tentative de suicid.

Episod mixt

Într-un episod mixt, persoana traversează perioade în care dispoziția este simultan depresivă și maniacală sau hipomaniacală. Individul poate simți tristețe și disperare, dar în același timp poate avea o energie crescută.

Simptome psihotice

În unele cazuri, episoadele grave de manie sau depresie pot include o personalitate bipolară cu simptome psihotice, cum ar fi:

  • Halucinație (vizuală, auditivă, senzorială);
  • Delir (credințe puternice, dar fără bază logică);

Așadar, acestea sunt caracteristicile principale ale unei persoane bipolare și ce înseamnă să ai această afecțiune.

3.1. Persoană bipolară – simptome pentru copii și adolescenți

Identificarea simptomelor tulburării bipolare la cei mici reprezintă o provocare, deoarece aceste simptome pot fi confundate cu schimbările normale ale dispoziției caracteristice acestei vârste sau pot fi atribuite altor cauze, precum stresul sau traumele.

În cazul copiilor și adolescenților, simptomele tulburării bipolare pot include episoade distincte de depresie majoră, manie sau hipomanie. O caracteristică notabilă este schimbarea rapidă a dispoziției de la un episod la altul, care poate fi dificil de gestionat. De asemenea, unii copii pot avea perioade în care nu prezintă simptome între episoadele de dispoziție afectată.

Un semn distinctiv al tulburării bipolare pentru adolescenți este prezența schimbărilor severe de dispoziție, care sunt mult mai pronunțate și diferite de schimbările normale ale dispoziției specifice vârstei. Aceste schimbări pot varia între perioade de excitație și energie excesivă (manie sau hipomanie) și perioade de tristețe profundă și dezinteres (depresie majoră). Aceste schimbări pot afecta semnificativ funcționarea zilnică a copilului sau adolescentului, inclusiv relațiile cu familia și prietenii, performanța școlară și activitățile obișnuite.

Diagnosticul corect al tulburării bipolare la copii trebuie efectuat de către un medic psihiatru cu experiență în tratarea acestei afecțiuni la această grupă de vârstă. Un diagnostic și un tratament precoce pot contribui la gestionarea și ameliorarea simptomelor, permițând acestor tineri să ducă o viață mai stabilă și mai sănătoasă. Tulburarea bipolară netratată duce la complicații mai târziu în viața de adult. 
Pentru că cei mici nu pot lua inițiativă în acest caz, este indicat ca adulții să apeleze la psihoterapie de familie, psihoterapie de cuplu sau psihoterapie pentru părinți și copii. Cu siguranță specialistul va ști către ce să îndrume familia pentru rezultate eficiente.

3.2. Bipolaritate – simptome pentru femei

Tratamentul tulburării bipolare este recunoscut pentru complexitatea sa, iar atunci când vine vorba de abordarea femeilor cu tulburare bipolară, medicii se confruntă cu provocări suplimentare. Acestea includ necesitatea personalizării tratamentului pentru a ține cont de potențialul unei viitoare sarcini, folosirea contraceptivelor orale și riscul crescut de boli endocrine, care pot influența evoluția bolii sau pot deveni evidente în urma anumitor tratamente.

Există doar câteva caracteristici clinice care pot ajuta la distingerea între bărbați și femei cu tulburare psihică bipolară. Mai mulți cercetători au constatat că femeile au tendința de a experimenta un număr mai mare de episoade depresive pe parcursul bolii lor în comparație cu bărbații.

În ceea ce privește efectul ciclului menstrual asupra evoluției tulburării bipolare, datele disponibile sunt încă contradictorii. Unele studii sugerează că femeile cu tulburare bipolară raportează adesea tulburări ale stării de spirit în perioada premenstruală, în timp ce altele oferă rezultate mixte.

Despre impactul menopauzei asupra tulburării bipolare la femei, cunoașterea este încă limitată. Este necesară o investigare mai amplă pentru a înțelege dacă aceste tranziții hormonale afectează în mod direct evoluția tulburării bipolare. Prudența în evaluarea individuală a femeilor în ceea ce privește menstruația și stadiul menopauzei pare să fie justificată, cu instituirea tratamentului simptomatic, dacă este necesar.

Un mit frecvent este acela că sarcina protejează împotriva simptomelor psihiatrice. Datele arată în mod clar că acest lucru nu este adevărat în cazul tulburării bipolare, unde ratele de recurență sunt egale în rândul femeilor însărcinate și al celor care nu sunt însărcinate. Factorii asociați cu un risc crescut de recurență în timpul sarcinii includ întreruperea bruscă a medicamentelor de stabilizare a dispoziției, un istoric de patru sau mai multe episoade de dispoziție anterioare și episoade anterioare în timpul travaliului.

Perioada postpartum reprezintă un moment de risc ridicat pentru femei. Deși estimările variază, riscul de recurență în timpul febrei puerperale se situează între 20% și 50%. Până la 40% – 67% dintre femeile cu TB raportează experimentarea unei manii sau depresii postpartum. Femeile cu TB au un risc de 100 de ori mai mare decât cele fără antecedente de tulburare psihică de a dezvolta psihoză postpartum. Această formă de psihoză începe în mod obișnuit în termen de 3 săptămâni de la naștere și se caracterizează adesea prin deliruri. Este important să se facă distincția între depresia postpartum și „baby blues”. „Baby blues” constă în diferite stări de dispoziție și apare în primele 2 săptămâni postpartum, dar nu persistă și nu este asociată cu deliruri sau deteriorarea semnificativă a funcționării.

4. Personalitate bipolară – diagnostic și tratament

4. Personalitate bipolară - diagnostic și tratament - desen cu o femeie
Sad woman hiding emotions under mask flat vector illustration. Cartoon miserable character with false face in negative mood. Personality and psychology concept

Diagnosticul tulburării de personalitate bipolară este stabilit de către un profesionist folosind criteriile DSM-5. Medicul poate efectua o examinare fizică și anumite teste de diagnostic, cum ar fi analizele de sânge și urină, pentru a exclude alte cauze posibile. 

Cu toate acestea, diagnosticul tulburării bipolare poate fi dificil, deoarece oamenii tind să ceară ajutor în timpul stărilor de dispoziție scăzută, ceea ce poate face dificilă distingerea dintre tulburare bipolară și depresie. În caz de psihoză, există chiar riscul ca medicul să pună un diagnostic greșit.

Un aspect important este că, odată ce o persoană primește diagnosticul de tulburare bipolară, acesta rămâne valabil pentru tot restul vieții lor. Cu toate că pot exista perioade lungi de stabilitate, persoana va trăi cu această afecțiune mereu.

Tratamentul pentru tulburarea bipolară are ca scop stabilizarea stării de dispoziție a persoanei și reducerea gravității simptomelor, astfel încât aceasta să poată funcționa eficient în viața de zi cu zi. Tratamentul include o combinație de terapii, precum psihoterapie online sau ateliere de psihoterapie, medicamente, consiliere parentală în cazul adulților care au copii cu această afecțiune și schimbarea stilului de viață. Alegerea tratamentului potrivit și ajustarea sa conform nevoilor individuale poate dura ceva timp, deoarece simptomele și reacțiile la tratament variază de la persoană la persoană.

Psihoterapia și consilierea sunt componente importante ale tratamentului, ajutând la ameliorarea simptomelor și învățând pacientul să gestioneze mai bine tulburarea bipolară. Terapiile precum terapia cognitiv-comportamentală poate ajuta la recunoașterea și gestionarea stresului, identificarea simptomelor timpurii ale episoadelor și menținerea unei stări de dispoziție stabile cât mai mult posibil.

În plus, adoptarea unui stil de viață sănătos, cu o rutină regulată, o dietă echilibrată, un program de somn stabil și exerciții regulate, poate contribui la menținerea unei stări de dispoziție stabile. 

Așadar, acum știi cum se manifestă tulburarea afectiva bipolară și care sunt pașii ce trebuie făcuți pentru a diagnostica această afecțiune și pentru a o trata. Ia în considerare informațiile de mai sus și cere ajutor acum. 

Sursă foto:

Referințe:

What to know about bipolar disorder

https://www.medicalnewstoday.com/articles/37010

Cognitive neuroscience and brain imaging in bipolar disorder

https://www.tandfonline.com/doi/full/10.31887/DCNS.2008.10.2/lclark

Genetics of bipolar disorder

https://www.tandfonline.com/doi/full/10.31887/DCNS.2008.10.2/maescamilla

Current issues: women and bipolar disorder

https://www.tandfonline.com/doi/full/10.31887/DCNS.2008.10.2/lbmarangell
Alte articole care te-ar mai putea interesa
Burnout - tot ce trebuie să știi pentru a înțelege fenomenul și tratamente
Burnout – tot ce trebuie să știi pentru a înțelege fenomenul și tratamente
Atunci când locurile de muncă și mediile profesionale nu sunt gestionate și organizate corespunzător, acest lucru poate avea efecte negative…
Depresie - simptomul lumii invizibile a emoțiilor. Cauze, tipuri de depresie și vindecare. Cover
Depresie – simptomul lumii invizibile a emoțiilor. Cauze, tipuri de depresie și vindecare
Vrei să cunoști semnele de depresie? Vrei să știi ce poți face pentru a diminua sau chiar elimina stările negative…
Anxietate socială - cauze, simptome la copii și adulți exerciții utile
Anxietate socială – cauze și simptome la copii și adulți + exerciții utile
Te-ai simțit vreodată incomod sau anxios în anumite situații sociale? Ai experimentat vreodată bătăi rapide ale inimii, transpirație excesivă sau…
Procrastinarea – Ce trebuie să știi despre acest comportament - Psihart.ro
Procrastinarea – Ce trebuie să știi despre acest comportament
Don’t Waste Your Time Concept Ritmul alert al vieții îi face pe mulți oameni să nu mai știe cum să…
Narcisismul  –  un fenomen discutat intens pe rețelele de socializare și nu numai - Psihart.ro
Narcisismul – un fenomen discutat intens pe rețelele de socializare și nu numai
Am observat în ultima perioadă un fenomen care a luat într-un mod serios amploare în mediul online, mai cu seamă…
Refuzul de a fi în colectivitate – ce e de făcut. Ghid pentru părinți - Psihart.ro
Refuzul de a fi în colectivitate – ce e de făcut. Ghid pentru părinți
Refuzul de a fi cooperant, plânsul excesiv, teamă și multe alte stări prin care un preșcolar sau poate chiar un…
5 motive pentru care să mergi la un psiholog - Psihart.ro
5 motive pentru care să mergi la un psiholog
“Eu nu am nevoie de un psiholog! Nu sunt nebun/ă! Stau bine cu psihicul! Nu am nevoie de ajutor! Dacă…
Centrul Psihart
Cum ieșim dintr-o relație toxică, fără să ne pierdem pe noi înșine
Relațiile interumane sunt deosebit de complexe și fac parte inerentă din noi înșine, nu le putem nega, tot așa cum…
Brăteanu George Florin

Leave a reply

Dă clic aici pentru a anula răspunsul.

Categorii
  • ARTeliere
  • Articole
  • Logopedie
  • Oferte
  • PsihoArmonie – program de dezvoltare personala pentru copii si parinti
  • Psihologia Copilului si Parenting
  • Psihoterapie
Meta
  • Autentificare
  • Flux intrări
  • Flux comentarii
  • WordPress.org
Recent Comments
  • Vlase Daniela la Grupuri de dezvoltare personala pentru copii (3-12 ani)
  • Beatrice Popescu la Grupuri de dezvoltare personala pentru copii (3-12 ani)
Recent Posts
  • Burnout – tot ce trebuie să știi pentru a înțelege fenomenul și tratamente 25 octombrie 2023
  • Tulburare bipolară – tot ce trebuie să știi despre această afecțiune la adulți și copii 22 septembrie 2023
Tag Cloud
analiza tranzactionala articol psigolofie artterapie asperger autism cabinet psiholog cabinet psihologie cabinet psihoterapie Centrul PsihArt copii copil criză dansterapie dependență dezvoltare personala dezvoltare personala copii elena inceu emotiile copilului evaluarea atentiei la copii evaluarea limbajului la copii evaluare psihologica complexa gestionarea timpului Grup dezvoltare personala Inceu Elena Laura Trifu parinti post-pandemie procrastinare psihart psihoarmonie psiholog bucuresti psiholog bun psiholog bun copii Psiholog copii psiholog copii bucuresti psiholog pentru copii psihoterapeut psihoterapeut Bucuresti psihoterapeut cuplu psihoterapie psihoterapie București psihoterapie cuplu război terapie terapie cuplu
Psihart.ro
Adresa:

Strada Vișinilor nr 3 sector 2 București

Email:

PsihArt: office@psihart.ro

Telefon:

Centrul PsihArt: 0729 787 324

Psihoterapie adulti
  • Psihoterapie individuala adulti
  • Terapie de cuplu
  • Terapie de grup
  • Psihoterapie Online
Psihoterapie copii
  • Consiliere si Psihoterapie pentru Copii si Adolescenti
  • Logopedie
  • Evaluare psihologica
  • Psihoterapie de familie
  • PsihoArmonie
Link-uri utile
  • Contact
  • Tarife
  • Politica de utilizare Cookie-uri
  • Politica de Confidentialitate

Solutionarea Alternativa a LitigiilorSolutionarea Online a Litigiilor

© Copyright 2023 Psihart.ro

PsihArt
Acest website foloseste cookie-uri pentru imbunatatirea experientei utilizatorului.Accept Mai Multe
Politica Cookies
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ
Suna-ne
E-mail