Centrul nostru este locul în care, cu ajutorul specialiștilor, îți poți regăsi echilibrul psihic atât de necesar zilelor noastre, mult prea încărcate de stres și agitație. Situat într-o zonă liniștită, departe de tumultul exterior, te îmbie parcă să îi treci pragul, în dorința de te regăsi pe tine în drumul spre completare și desăvârșire, complet eliberat de ceea ce te împovăra.
Noi, cei de la cabinetul psihologic PsihArt avem o experiență de peste zece ani în domeniu, timp în care echipa noastră de psihologi profesioniști, cu experiență în psihoterapie pentru copii și adulți, psihoterapie de cuplu și familie, evaluare psihologică și grup dezvoltare personală copii ne-am ocupat cu dăruire de problemele fiecăruia în parte.
Serviciile psihologice oferite sunt la cele mai înalte standarde internaționale, cadrul în care se desfășoară acestea este unul sigur, de natură să inspire siguranță și încredere, iar confidențialitatea pacienților este strict garantată.
Pentru diversele tipuri de dificultăți personale pe care le întâmpinați, sentimentul că nu vă trăiți la maximum viața, un moment de cumpănă sau un eveniment personal dificil de gestionat, o traumă mai veche, un divorț, pierderea unui membru din familie, o mutare sau atacuri de panică, specialiștii noștri vă stau alături.
Una dintre temele care au fost dezbătute de către psihologii de la PsihArt în cadrul ședințelor de psihoterapie a fost felul în care, în urma divorțului, cei doi foști parteneri își pot armoniza interesele de dragul copilului sau copiilor, în așa fel încât aceștia să sufere cât mai puțin posibil, dar mai ales să nu se simtă vinovați pentru despărțirea părinților.
Cuprins:
Când intervine divorțul
Cu ceva timp în urmă, în societatea noastră tradiționalistă, divorțul era privit ca pe un stigmat și ca pe o rușine deopotrivă, cei care alegeau să divorțeze nu erau înțeleși, ci dimpotrivă criticați, indiferent pentru ce motive aleseseră de comun acord acest pas.
Copilul sau copiii se adaptau din mers noii realități, cu ajutorul bunicilor sau a vreunui adult mai înțelept care înțelegea nevoia imensă de iubire pe care o necesita acesta sau aceștia.
Încet- încet lumea lor se recompunea, părintele care îi avea în grijă își refăcea viața, alegându-și un alt partener, iar lucrurile intrau pe un traseu relativ normal.
În zilele noastre divorțul este o soluție mult prea ușor adoptată de către adulți, neștiind că el lasă urme adânci și traume în sufletul vulnerabil al celor mici.
Recomandabil este, spunem noi, cei de la PsihArt, ca înainte de a lua o decizie irevocabilă precum divorțul, cei doi parteneri să apeleze la terapia de cuplu, ca o modalitate de reconectare și regăsire a lor în relația femeie-bărbat.
Dacă acest lucru nu a dat rezultate, iar copilul a început deja să se manifeste ciudat acasă sau la școală, să fie agresiv sau apatic, lipsit de orice interes, dacă se învinovățește pentru despărțirea părinților, dacă are accese de furie pe care nu le poate controla, atunci este momentul să primească ajutor specializat.
În cadrul psihoterapiei de familie la care va veni, de preferat, însoțit de ambii părinți, el va înțelege treptat că nu este nevoit să preia din problemele sau povara emoțională a părinților și că nu este iubit mai puțin chiar dacă părinții au ales divorțul. Important este să fie ținut pe cât posibil la distanță de certurile și discuțiile celor mari.
Mai bine un divorț decât o relație toxică
Divorțul uneori este ultima solutie, dacă toate metodele de reconciliere nu au funcționat. Dar este preferabil unei relații pline de resentimente de ambele părți în care copilul crede că este în regulă să se tolereze comportamente toxice, infidelitate, reproșuri sau singurătatea în doi.
Dacă cei doi părinți vor continua pe cât posibil să rămână prieteni de dragul copilului, să se respecte, să vorbească frumos unul în lipsa celuilalt și să se ocupe cu dragoste și în mod egal de fructul iubirii lor, acesta va resimți mai puțin consecințele neplăcute care survin de obicei în urma unui divorț.
Dar există și situații mai puțin plăcute în care partenerii de cuplu se separă, deoarece unul dintre ei nu mai poate face față abuzurilor psihice sau fizice exercitate de către celălalt. Atunci, pentru binele copilului și liniștea lui sufletească, aceste contacte vor fi reduse la minimul necesar.
Apelați la noi, Centrul PsihArt, în momentele în care vă găsiți la răscruce. Psihoterapeuții de aici vă vor veni în ajutor!